Mumumumoting!!



Salam


Hari ni entry versi panas meluap2 sikit. maaf lah yea 


TERinvolve dengan mooting tibe-tibe. nasib baik jadi researcher je. ingan ka takdelah nak pressure sangat. kalau dulu jadi mooter memang berganda2lah tekanan kan.dah la kite ni sendiri tak pandai. tambah pulak kalau researcher tak reti buat keje. memang bengang lah.buat ape researcher ramai2 tak??


nasib baik lah researcher jessup aku dulu best melebihi mooter. terima kasih kak atiq n sarah.


Sekarang ni, sedang merasai episod hidup researcher yang mooter pulak tenggelam timbul. kau tak rasa ke menyusahkan hidup orang lain? dah terer sangat ye?ok lah~researcher kan tak berapa nak pandai. kene jadi kuli kau lebih2 lah kan. 


Boleh faham tak mooting ni kerja berpasukan. dah 8 julai dah. competiton pun dah dekat sangat. kau tu mooter lantak lah nak ade masalah masa presentation ke hape ke..ni subsance pun tunggang terbalik. tolong lah cik abang ooi~nak tunggu orang mengamuk jugak baru nak buat keje.tau lah hebat!!~


eh. pernah tak ade researcher yang beria2 ajak buat keje same2? ade researcher yang ajak mooter bincang2?? pengalaman aku lah, jarang ade yang rajin macam tu. tunggu lecturer tetap kan hari perjumpaan, baru lah masa tu esearcher tolong2. or else, reseacher prefer lagi duduk rumah bace buku, tunggu hari meeting baru deliver kat mooter. 


ni sampai nak tarik telinga baru datang.oh.researcher lame kau lagi hebat dan baik ke? ye lah kan.reseacher kau dulu terer2 pandai2..tak payah harap kau as mooter pun boleh survive. kitorang ni still merangkak2 lagi. tolong lah faham.


Esok mooter kesayangan aku tu balik melaka. what for???!! ok lah.kampung dia kan. tak kesah la tu. balik nak hantar barang. tak boleh sabar nak hantar barang tu?? cube kalau aku cakap, nak tanguh STS untuk pergi mane2 library nak buat reseach lawasia kejap boleh tak??boleh dia terima??mesti tak boleh pulak kan???!


aku terpikir, mane satu priority? 


dnasib baik juak lah sakinah nabilah ade tolong same2 kan.tapi tanpa komitmen mooter, macam mane nak go on? ape kelebihan mooter macam dia??okeh satu benda aku boleh puji, dia pandai argue. kami pulak research. bila ade orang argue benda yang kite research, kerja kita akan lebih mantap lah. tade lah jadi macam assignment je kalau mengharapkan kitorang. Mnggu depan dah la ene jumpe Dato' Thava.researcher pun kene present. 


Ha. kepada researcher pulak, mane2 researcher la kan, buat lah keje same2. jangan lah pentingkan diri sendiri. dah semangat2 bg nama, komitmen tanak bagi. ni memeningkan mooter pulak. *pernah rasa macam ni jugak dolu2* klau rasa down, meh la bersama2 kita "up" kan semangat kite bersama2. team takkan wujud tanpa seorang individu tau. kalau down, tanak plak same2, ni bukan DOWN to earth ni. ni hidung yang "up".faham??


So mooter ke, researcher ke, same2 lah. kite tak pandang nak menang. tapi maruah lah weh. aku pernah gagal. aku tau ape perasaan tu. tau tak perasaan gagal tu lebih teruk daripada kalah?? ni belum cuba dah nak gagal2. strong lah sikit! ce duduk same2, discuss same2. kite bukan nak tunjuk pandai. nak share ilmu je. adoi~


bikin aku marah la semua nieh!!


*pakse diri senyum*
^_^
ina zarina


p/s: kesian juga pada kak maisarah. penat dia~saye cuba akak!! =) 



2 comments:

nsdahlia said...

jgnlah krn nila setitik rosak susu sebelanga.

ina kuat!! dont bring the team down sbb org lain yg bt mslh :) cheer up!

INA ZARINA said...

yeah!! terima kasih syu~
saye tanak gagal lagi...hehe